Naturalny błonnik w proszku


Branża dodana dnia: 2019-04-18r. | Branża: Zdrowie, uroda

brak zdjęcia

Większość osób, które zmagają się z problemem pozbycia się nadmiarowych kilogramów wie, że ich naturalnym sprzymierzeńcem jest błonnik pokarmowy. Błonnik spowalnia wchłanianie się substancji odżywczych i pęcznieje pod wpływem wody, dzięki czemu sprawia, że dłużej czujemy się najedzeni. Niestety, czysty błonnik nie jest zbyt apetyczny. Błonnik pozyskiwany z różnych roślin, na przykład błonnik kakaowy w proszku, zachowuje naturalny aromat surowca, z którego jest wytwarzany. Dzięki temu nie tylko jest smaczniejszy i przyjemniejszy w przyjmowaniu, ale tez może być wykorzystany w kuchni. Błonnik kakaowy w proszku może być z powodzeniem wykorzystywany jako zamiennik tradycyjnego kakao. Nadaje się więc do rozmaitych wypieków, a także można go dodawać do owsianki czy do mlecznych koktajli. Trzeba przy tym tylko pamiętać, że pęcznieje on pod wpływem wody, dlatego spożywanie go wymaga popicia znaczną ilością jakiegoś napoju. Czysta, mineralna woda nadaje się do tego najlepiej, jednak każdy napój będzie odpowiedni.